beats by dre cheap

83 - MOŽEŠ biti snažnija!

Svi smo ponekad pomalo nesigurni u sebe, a da možda i nismo svjesni da su samopouzdanje i vjera u sebe i svoje sposobnosti upravo recept za sreću?

Uvijek pozitivno govori o sebi
Nikad nemoj govoriti "ja to ne mogu", "ništa ne znam", "glupa sam" , "ružna sam" i slično. Promjeni svoj stav u "ja to mogu" , "potrudiću se" , "lijepa sam". Ako negativno govoriš i misliš o sebi, to je pravi put do srozavanja tvoj samopouzdanja na nulu.

Shvati da si lijepa
Kad se pogledaš u ogledalo, vidiš samo svoje nedostatke. Umjesto toga, potraži nešto što ti se na tebi sviđa: oči, usne, zubi, kosa, nokti... Kada to nađeš, naučićeš cijeniti i druge stvari na sebi. Svako je lijep na svoj način!

Kloni se negativnih ljudi
Oni koji na svaku stvar gledaju pesimistično, s najcrnije strane ti ne trebaju u životu! Ako si okružena takvim, i sama ćeš postati takva.

Budi svoja najbolja prijateljica
Nemoj se osuđivati zbog sitnih greški i propusta, ponašaj se prema sebi kao što bi se ponašala prema najboljoj prijateljici. Niko nije savršen i svi smijemo i moramo ponekad pogriješiti, niko od tebe ne očekuje da briljiraš u svakoj situaciji u životu.

Kaži ono što misliš
Ništa nećeš dobiti ako to ne zatražiš. Skupi hrabrost i iznesi svoje mišljenje.

Promjeni negativno mišljenje o sebi
Ako ti je neko jednom rekao da si glupa, možda sada to i podsvjesno misliš. Takvo mišljenje loše će uticati na tvoje sposobnosti, sve dok ga ne promjeniš.

Nauči reći NE
Nemoj biti žrtva i dopuštati ljudima oko sebe da te iskorištavaju. Zauzmi svoj stav!

Gledaj unaprijed, a ne unazad
Nemoj razmišljati o prošlosti i onome šta si trebala uraditi - to je prošlo, završeno vrijeme. Usredotoči se na sadašnjost, živi u njoj i bori se za sretnu budućnost.

Odvoji vrijeme samo za sebe
Pronađi vrijeme za sebe bez obzira na obaveze. Ako se brineš o sebi, povećat ćeš svoje samopouzdanje.

Zdravo se hrani
Jedi hranu sa mnogo vitamina, bjelančevina, ugljikohidrata i minerala, a izbaci masnoće, šećer i drugu 'junkie' hranu. Kvalitetna prehrana dokazano jača samopouzdanje.

Uradi ono što moraš
Ne dozvoli da te obaveze sputavaju - uradi ih na vrijeme i uživaj u ostatku dana.

Smiješi se
Osmijeh otvara sva vrata. Nasmij se svijetu, nasmijat će se i on tebi.

Odmori se
Povremeno se opusti, ne misli na brige i obaveze. Maštaj, misli na lijepe stvari. Osjećaj se kao da vodiš kontrolu nad svojim životom - s vremenom će se ti osjećaji pretvoriti u stvarnost.

http://sphotos-b.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/p480x480/577295_10152661163675624_98786166_n.jpg

Fashionology and beauty tips!
http://glamsquad.blogger.ba
02/05/2013 20:45