Fashionology , beauty tips , great advice : all in one place! Welcome :)
Iznesi svoje mišljenje ovdje.

Aloha blogeri! Ja sam samo jedna od hiljade djevojaka koja redovno prati modna dešavanja po svijetu, koja prati trendove i ne voli sebe zvati 'robinjom' mode.
Ja sam veliki realist, iskrena osoba i koliko ja smatram , pouzdana. Očito je šta volim , a šta ne volim , ostavićemo za neki drugi blog, ako ikad bude napravljen.
Ukoliko imate neka pitanja , želite savjet, komentar, mišljenje ili jednostavno imate neku temu ili ideju o čemu da bude moj sljedeći post, javite mi se u inbox, odgovaram svima i rado prihvatam čak i kritike, a o pohvalama i da ne pričam :P

~Ne posjedujem nikakve slike i ne zahtjevam od vas da ih 'ne preuzimate', ali se iskreno nadam da niko neće kopirati sadržaj ili teme ovog bloga.
Hvala na razumijevanju,
xoxo

02.05.2013.

82 - Izaberi pravu frizuru za svoje lice!

Eh, evo i mene nazad sa još jednom zanimljivom temom! Ovaj put ću pričati, kao što vidite iz naslova, o tome kako na najlakši način izabrati pravu i najbolju frizuru za vaš oblik lica! Pa započnimo...

Kako definisati oblik lica?
Stanite pred ogledalo, svežite kosu u rep.
Korak 1: Izmjeri visinu svog lica od vrha čela do vrha brade. Nakon toga, tu brojku podijeli s tri i zapiši je.
Korak 2: Sada trebaš izmjeriti dužinu lica. Mjeri od vrha nosa do kraja brade, pa zapiši i ovaj broj. Ako je prvi broj (iz koraka 1) manji od drugog, tvoje lice je duguljasto. Ako je prvi broj veći od drugog, tvoje lice je okruglo. Ako su prvi i drugi broj podjednaki, tvoje lice je ovalno.
Dobro je znati i da su varijacije srcoliko i kvadratno lice. Srcoliko lice karakteriše uska čeljust sa istaknutom bradom, a obrazi i čelo su nešto širi, dok su kod kvadratnog lica čelo, dio lica kod jagodičnih kostiju, te vilice prilično jednake širine. Ako nisi sigurna da li imaš kvadratno lice, izmjeri dio lica iznad očiju, od jedne jagodične kosti do druge, te dio pokraj usana (od jednog do drugog kraja lica pored usana) i ako su brojke približno iste, imaš kvadratno lice.

Koje su to savršene frizure za svaki od navedenih oblika?

Okruglo lice
Celebrity primjer: Christina Ricci, Kate Winslet, Drew Barrymore
Ako imaš okruglo lice, najbolje će ti pristajati duže frizure sa pokojim asimetričnim pramenom. Pramenovi čija dužina završava kod obraza nisu za tebe. Najbolji su pramenovi malo duži od brade. Super ti pašu i kraće frizure koje vizuelno naglašavaju volumen kose pri vrhu glave. Ne možeš li ipak, bez duge kose, nemoj je zabacivati unazad, već je pusti neka ide prema licu, kojem ćeš na ovaj način dati posve drugu dimenziju.

Ovalno lice
Celebrity primjer: Jennifer Aniston, Cameron Diaz, Julia Roberts, Mariah Carey
Ako imaš ovalno lice, prava si sretnica, jer ovom licu pristaje najveći broj frizura. Dobro je istaknuti koji pramen u visini jagodičnih kostiju, obraza ili usana, ovisno o tome šta želiš naglasiti na svome licu. Imaš li gustu i kovrdžavu kosu, izbjegavaj frizure koje imaju istu dužinu posvuda kako ti glava ne bi ličila na piramidu.

Duguljasto lice
Celebrity primjer: Sarah Jessica Parker, Gwyneth Paltrow, Janet Jackson
Frizure do visine obraza ili raščupane frizure su najbolji izbor za ovaj oblik lica. Na ovaj način lice se čini šire. I kovrdžava kosa, kakvu ima Sarah, odličan je izbor za duguljasto lice. Imaš li ravnu kosu, svakako izaberi šiške, jer one proizvode efekt širine. Ono što trebaš izbjegavati je ili vrlo kratka ili vrlo duga kosa jer ovakve frizure vizuelno produžavaju lice koje je samo po sebi već duguljasto.

Srcoliko lice
Celebrity primjer: Reese Witherspoon, J.Love Hewitt, Naomi Campbell
Želiš li kratku frizuru, neka pramenovi na vrhu glave budu duži. Duža kosa koja pada uz lice je također dobar izbor. Trebaš izbjegavati frizure koje idu jako u širinu. Pramenovi (ali vrlo maleni) će biti dobar izbor za tebe.

Kvadratno lice
Celebrity primjer: Sandra Bullock, Demi Moore
Ovom licu najbolje pristaju pramenovi koji ga uokviruju. Također, stanjeni pramenovi koji imaju šiljast završetak odlično pristaju. Debele pramenove u visini lica izbjegavaj. Imaš li kovrdžavu kosu, svakako smanji njen volumen.


http://i1130.photobucket.com/albums/m538/dazzledmiss/18.jpgZa pozadinu se zahvaljujem honeeybee :)
45162 stilista.